Hoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, Haalderen

Hoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, Haalderen

Hoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, Haalderen

De winnaars van de Burgers' Zoo prijsvraag vertellen over hun dagje dierentuin
Mijn man, ons zoontje en ik waren de gelukkige winnaars van een kijkje achter de schermen in Burgers' Zoo. Gisteren was het zover. Om negen uur 's ochtends werden we ontvangen bij de hoofdingang van de dierentuin en voorgesteld aan onze gastheer voor die dag Bas Lukkenaar.

Eerst vertelde Bas ons iets over de geschiedenis en het ontstaan van Burgers' Zoo. Vervolgens gingen we naar de Bush. Daar kregen we alles te horen over dit bijzondere onderkomen, zoals over de keuze voor bepaalde materialen, de beregening 's nachts, de inwoners van de Bush en nog veel meer.

"Het koraal vonden we echt geweldig!"
Vanuit de Bush staken we door naar de Ocean. Ons zoontje van acht maanden genoot enorm van al die grote en kleine gekleurde vissen die voorbij kwamen zwemmen. Bas legde ons uit hoe de Ocean zoals hij nu is tot stand is gekomen. Het leuke is dat je in de Ocean als het ware van ondiep zeewater tot in de diepte van de Oceaan wordt geleid.

Vervolgens mochten we hier een kijkje achter de schermen nemen, wat erg indrukwekkend was. We zagen het grote bassin met de vele vissen en het prachtige koraal, dat vonden we echt geweldig. De mens heeft al veel koraal vernietigd, maar in Burgers' Ocean wordt geprobeerd een mooi nieuw koraal te kweken. Super om te zien!

Rondje Rimba
Wat ons opviel is dat er erg energiezuinig wordt gewerkt, bijvoorbeeld door warmte of kou onder de grond op te slaan. Dit wordt later weer gebruikt voor het opwarmen of ventileren van de bassins. Mooi om deze ontwikkeling te zien.
Tot slot maakten we een rondje langs de Rimba. Ook hier vertelde Bas weer van alles over de aanwezige dieren. Niet alleen de dieren van de Rimba, maar alle dieren in Burgers' Zoo krijgen de ruimte en vrijheid die ze verdienen. Zij worden met aandacht en respect verzorgd.

Wij hebben een erg leuke, maar ook leerzame dag gehad en wij willen de medewerkers van Kern7 en Bas Lukkenaar van Burgers' Zoo dan ook hartelijk bedanken voor deze geslaagde dag!

Nicole Venselaar en familie.


Terug naar overzicht© Kern7 - Leijser.nu
Alle rechten voorbehouden. Reproductie in enige vorm of op enige wijze is verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. De redactionele inhoud is met zorg samengesteld. In geval van eventuele onjuiste gegevens aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid.

Hoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, HaalderenHoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, HaalderenHoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, Haalderen
Hoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, HaalderenHoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, Haalderen
Hoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, HaalderenHoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, HaalderenHoofdprijswinnaar: Familie Venselaar, Haalderen

Lingewaardse agenda